23. prosinec 2022 | 07.03 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Na 1,3 litru budeme potřebovat:
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr klasický (nebo vanilkový cukr s vanilkou Bourbon - je lepší)
5 žloutků
600 g Salko Tradiční
200 g Tatra zahuštěné neslazené plnotučné mléko
1/2 l rumu (Božkov, originál)
Cukr moučka, vanilkový cukr, žloutky a salko vyšlehejte do husté směsi, přidejte neslazené Tatra mléko, chvilku šlehejte, nakonec po částech přilévejte rum.. To už stačí krátce promíchat. Nalijte do čistých, vroucí vodou vypláchnutích sklenic. Uchovejte v chladu, spotřebujte nejlépe do 2,5 - 3 měsíců.
Tip: Ideální čas na přípravu vaječného likéru je dva měsíce před Vánocemi, stihne se dobře proležet.
Zpět na hlavní stranu blogu