9. leden 2023 | 11.24 |
Chcete si článek přečíst? Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji ), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy? Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Hlíva ústřičná je řazena mezi superpotraviny, které mají téměř zázračnou moc. Zkuste vykouzlit báječný oběd nebo večeři podle tohoto receptu, je snadný, rychlý a tak dobrý! Úspěch zaručen.
400 g mladé hlívy ústřičné
5-6 brambor
2-3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
200 g smetany 31%
80 g anglické slaniny
1-2 lžíce oleje
sůl
mletý kmín
pepř, mletá paprika
Postup přípravy
Hlívu očistíme a hrubé konce odřežeme (použijeme do polévky nebo pod maso).
Jak upravit hlívu
Brambory očistíme, nakrájíme na plátky nebo osminky, česnek na plátky a slaninu s cibulkou na kousky.
Připravíme vhodný pekáček a vložíme nakrájenou hlívu, brambory, cibuli, česnek, slaninu a koření. Zakápneme olejem, vše pořádně zamícháme a obalíme v koření.
Naplněný pekáček zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35-45 minut, podle velikosti brambor a hlívy.
Pečeme doměkka a dozlatova. Ihned podáváme.
Zpět na hlavní stranu blogu