600g brambor, 6 lžic oleje, 30g strouhaného kokosu, listový špenát (1/2kg mraženého nebo 3/4kg čerstvého) - ne protlak, 200ml smetany, nakládaná cizrna (1 plechovka - 400g), římský kmín - mletý, kari - anglický typ, chili mleté, sůl
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Oloupeme si 600g brambor, nakrájíme je na kostičky o velikosti cca 2cm a opečeme je na oleji dozlatova (ve fritovacím nebo jiném hrnci).
Do jiného hrnce dáme 6 lžic oleje a osmahneme na něm koření - 1 lžičku mletého římského kmínu (nejlépe ručně podrtit celé koření v hmoždíři těsně před použitím) a 3 lžičky kari anglického typu. Pozor! Koření nepřipálit - avšak nechat krásně rozvinout jeho chuť a vůni.
Teď přisypeme 30g strouhaného kokosu a krátce (asi 1 až 2 minutky) osmahneme - opět platí: pozor nespálit, ale nechat rozvonět...
Dále přidáme 1/2kg mraženého nebo 3/4kg čerstvého listového špenátu (ne protlak) a podlijeme 100ml vody. Ještě okořeníme špetkou chili mletého (kdo má rád pikantnější, může přikořenit i víc) a dusíme na mírném ohni 10 minut.
Přilijeme 200ml smetany a za občasného míchání dusíme ještě 6 minut. Přidáme 400g nakládané cizrny (bez nálevu), provaříme další 2 minuty a nakonec vhodíme opečené brambory, osolíme 1 lžičkou soli, krátce - tak minutku - vše provaříme, odstavíme a máme hotovo.
600g brambor, 6 lžic oleje, 30g strouhaného kokosu, listový špenát (1/2kg mraženého nebo 3/4kg čerstvého) - ne protlak, 200ml smetany, nakládaná cizrna (1 plechovka - 400g), římský kmín - mletý, kari - anglický typ, chili mleté, sůl