
Knedlíky z uzeného masa, žemlí a vajec.
Ingredience:
| 5 ks | žemlí |
| 2 ks | vajec |
| 100 g | vařeného uzeného masa |
| 70 g | hrubé mouky |
| 25 g | másla |
| 1,5 dl | mléka |
| petrželka | |
| sůl |
Postup:
1. Žemle nakrájíme na malé kostičky
2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno usekanou petrželku a promícháme ji se žemlovými kostičkami
3. Vejce rozšleháme se solí a mlékem, nalijeme na žemle, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, hrubou mouku a dobře promícháme
4. Z těsta utvoříme knedlíky a dáme je do vařící osolené vody
5. Po 3 minutách je nadzvedneme ode dna a uvaříme
6. Vařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme dvouzubou vidlicí nebo rozkrájíme na půlky, aby nám odešla pára.