Na koláč budete potřebovat:
250 g – jemný tvaroh odtučněný (samozřejmě můžete dát plnotučný)
275 g – hrudkovitý tvaroh odtučněný (samozřejmě můžete dát plnotučný)
4 lžíce – bílý jogurt
3 ks – vejce
1 bal. – vanilkový pudink
2 lžíce – kakao
ovoce podle chuti
aroma nebo sladidlo (cukr)
Připravte si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh utřete tyčovým mixérem, přidejte 4 lžíce bílého jogurtu a vanilkový pudink. Postupně přidávejte jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřete. Můžete přidat i cukr. Původní recept je bez cukru.
Výslednou hmotu rozdělte na 2 části (jednu větší, druhou menší) a do menší přidejte 2 lžíce kakaa.
Připravte si kulatou formu na pečení s průměrem 18 cm a vyložte ji papírem.
Začněte vrstvit těsta. Těsta vrstvěte střídavě do středu formy. Na vrch poklaďte ovoce podle chuti a dejte péct do předem vyhřáté trouby.
Nejprve pečte při teplotě 175 stupňů cca 20 minut. Po uplynutí doby teplotu snižte na 150 stupňů a pečte dalších 30 minut.
Upečený koláč nechte zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce.