Ovesné vločky jsou taková obyčejná a opomíjená potravina. Přitom za pár korun můžete vykouzlit zázraky. Využít je můžete ke skvělým a lahodným receptům a jejich blahodárné účinky může zakusit i vaše pleť. Co všechno dokážou ovesné vločky?
Ovesné vločky vzniknou rozdrcením ovesných zrn. Jsou cenným zdrojem celé řady živin – především bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů B1 a B6, vápníku i železa. Snadno je strávíme a díky lehce rozpustné vláknině se po takovém pokrmu cítíme dlouho sytí. Kromě toho vláknina reguluje cholesterol, a tak vločky pomáhají snižovat krevní tlak. Vitaminy skupiny B zase působí blahodárně na naši nervovou soustavu.
V tomto receptu ovesné vločky nahradí mouku.
Ingredience:
3 banány
3 vejce
3–6 lžic ovesných vloček
4Slim Čekankový topping slaný karamel na dozdobení a oslazení
100 g bílého jogurtu
Allnature Kokosový olej panenský BIO na smažení
Postup:
Banány rozmačkáme v misce vidličkou nebo je nastrouháme nahrubo na struhadle. Přidáme vejce a vločky a promícháme. (Vločky můžeme také rozmixovat dohladka a použít místo mouky). Poté na pánvi rozpálíme lžíci kokosového oleje a lžící nebo naběračkou tvoříme na pánvi lívance. Pečeme z jedné a z druhé strany. Podáváme s bílým jogurtem a zakápneme čekankovým toppingem.
Tip: Můžete osvěžit také nakrájeným čerstvým ovocem, jako jsou jahody nebo maliny.