Jablka a jejich přínos pro náš organismus
Jablek u nás bylo vždycky hodně, proto mohou být pro někoho poměrně všední. Ale nepodceňujme je. Mají totiž poměrně málo kalorií a naopak obsahují mnoho vitaminů (A, B, C, E), minerálů (např. vápník, železo, hořčík, draslík) a dalších cenných výživných látek (např. antioxidanty, vlákninu). Ty napomáhají regulovat fungování našich tělesných orgánů, posilují kosti, imunitu, srdce a cévy a stabilizují hladinu cukru v krvi. Nejbohatším zdrojem těchto látek je slupka, proto bychom měli jíst jablka pokud možno neloupaná.
Nesmíme však zapomenout, že chceme-li být zdraví, jenom jíst jablka nestačí. Kromě jídelníčku musíme upravit i další aspekty životosprávy, zejména zajistit tělu dostatek spánku a vhodného pohybu.