Tvarohový beránek od babičky

5. duben 2023 | 07.08 |
blog › 
Tvarohový beránek od babičky

Tvarohový beránek od babičky

Ingredience:

250 g tvarohu
200 g hladké mouky
50 g Mandlové mouky blanšírované 
250 g másla
200 g cukru
Druid brusinky americké, klikvy velkoplodé – půlené
4 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
špetka soli
hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy
Postup:

Vajíčka rozdělte do dvou misek, do jedné dejte bílky a do druhé žloutky.  Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou. Pokud máte formu silikonovou, tak vám tento úkon odpadá. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté opatrně všlehávejte rozměklé kousky másla. Jakmile budete mít hladké těsto, přidejte tvaroh, mouku a prášek do pečiva.  Nakonec přidejte brusinky a opatrně vmíchejte sníh z bílků. Vlijte do formy. Těsta by mělo být minimálně 1–2 cm pod okrajem formy. Pokud budete mít těsta víc, můžete jej nalít do formy na králíčky, vajíčka nebo muffiny. Dejte péct do vyhřáté trouby na 185 °Celsia. Nechte péct asi 15 minut. Poté teplotu stáhněte na 175 °C a pečte ještě 30–45 minut dle velikosti formy. Že je beránek upečený, poznáte tak, že se jej dotknete palcem. Jakmile těsto pruží a nezůstane v něm důlek, máte hotovo. Zkusit to můžete také špejlí.
Tip: Místo brusinek můžete přidat také rozinky nebo kousky čokolády.
Mandlová mouka blanšírovaná   Druid Brusinky americké, klikvy velkoplodé – půlené
pečeny baranok

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář