Nejlepší salát z pekingského zelí

23. duben 2023 | 08.10 |
blog › 
Nejlepší salát z pekingského zelí

Obsahuje obrázek: Nejlepší salát z pekingského zelí: Nechte se inspirovat naším videem a připravte si salát plný barev

Pekingské zelí je jedinečnou surovinou na přípravu salátu. Velmi dobře se krájí, má svěží a jemnou chuť. Krásně křupe, ale přitom se dobře kouše. Můžeme ho kombinovat s další zeleninou, vařenými vajíčky, sýry, šunkou a s jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Pekingské zelí dobře opláchneme pod tekoucí vodou, jde to skvěle pod sprchou, a necháme okapat. Listy nakrájíme nadrobno a promícháme s další sezónní zeleninou. Určitě nám budou chutnat kombinace s plodovou zeleninou (rajčata, různobarevné papriky, okurky). Přidat můžeme i cibuli a na jaře ředkvičky. 

Kromě zeleniny do salátu přidáme jednoduchou zálivku (voda, olej, ocet nebo citronová šťáva, sůl, pepř, voda), případně ji ještě doplníme jogurtem či zakysanou smetanou. Zálivka se postará o správnou chuť a jemnost salátu. Nic dalšího není potřeba, ale pokud chceme salát ještě vylepšit, máme více možností.

  • Dobrou volbou jsou uvařená vajíčka, která necháme vychladnout a pak je nakrájíme na malé kostky nebo plátky. Do salátu je přidáváme až na závěr, aby si zachovaly pěkný tvar.
  • Dále jsou vhodné různé druhy sýrů, výborný je např. eidam, hermelín nebo balkánský sýr. Sýr nakrájíme na malé kostky nebo plátky a vmícháme do salátu. Balkánský sýr stačí rozmačkat rukou nebo vidličkou, a protože je výrazně slaný, salát už není třeba přisolovat. 
  • Kdo chce, může přidat např. nakrájenou uzeninu nebo kousky tuňáka.
  • Oblíbeným zpestřením chuti salátu jsou osmažené kostky pečiva, krutony.
  • Chuť salátu ještě podtrhne vhodně zvolené koření. Můžeme použít oblíbenou salátovou směs nebo např. provensálské koření.
  • Salát ještě doplníme zelenými natěmi pro chuť i pěkný vzhled. Kromě klasické petrželky nebo pažitky, určitě neuděláme chybu s bazalkou.

Salát s vejci, sýrem nebo uzeninou je sytý a výborně se k němu hodí pečivo. Moc dobře bude chutnat s bagetami, dalamánky nebo jiným pečivem

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář