8. květen 2023 | 07.55 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Až bude jahodová sezóna je v plném proudu, nesmíme zapomenout na svěží sklenice s jahodovou pěnou. Samozřejmě se tento dezert dá připravit s různým ovocem, ale podle mě jsou jahody top. K jahodovým sklenicím se hodí lístky máty, které můžete i nasekat nadrobno a přidat do pěny nebo lístky můžete použít pouze na ozdobu.
600 gjahody
300 mlsmetana ke šlehání
2 PLzakysaná smetana
2-3 PLkr. cukr
1 lžičkavanilkový cukr
mátové listy nebo meduňkové
-
Jahody očistíme, omyjeme na nakrájíme na menší kousky. Několik celých necháme na ozdobu. Přidáme cukr, vanilku a vidličkou pořádně rozmačkáme na dřeň.
-
Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme zakysanou smetanu a jemně promícháme, už jen vařečkou nebo lžíci.
-
Přidáme ještě jahodovou dřeň, cca 2/3 a ještě jednou jemně promícháme.
-
Připravíme si sklenice. Na dno navrstvíme 2 lžíce jahodové pěny, navrstvíme jahodovou dřeň, znovu pěnu a takto to opakujeme až po vrch poháru.
-
Ozdobíme lístky máty nebo meduňky, poklademe jahody a podáváme.
Zpět na hlavní stranu blogu