Piškot:
Náplň:
Ostatní:
Potřebné množství jahod necháme (zabalené v sáčku) několik hodin povolit v chladničce.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháme krupicový cukr a po jednom žloutky. Do vaječné hmoty vmícháme po lžících prosátou hladkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180°C po dobu 12 minut. Upečený piškot přetáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Na náplň ušleháme v míse dotuha smetanu s vanilkovým cukrem a zašleháme tvaroh. Zchladlý piškotový plát potřeme jahodovou marmeládou a zhruba polovinou tvarohové náplně. Asi 5 cm od kraje vyskládáme jahody, svineme roládu, zabalíme ji do alobalu a uložíme přes noc do chladničky. Druhý den roládu potřeme zbytkem náplně, posypeme čokoládovou rýží a nakrájíme na silnější plátky.