22. červenec 2023 | 07.13 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Poctivým domácím potravinám se nic nevyrovná. Každý, kdo si doma peče třeba chleba z kvásku nebo dlouhé hodiny vaří pravé vývary, vám tohle jen potvrdí. A platí to samozřejmě i pro brambůrky, které sice ani při domácí výrobě nebudou patřit mezi nejzdravější a nutričně vyvážené potraviny, ale alespoň budete moci kontrolovat množství soli, kvalitu oleje, a v neposlední řadě si také můžete být jisti, že neobsahují žádná éčka a konzervanty.
Postup pro výrobu domácích brambůrků je následující:
- Pečící papír zlehka potřete olejem na smažení. Můžete přidat i trochu soli, není to však třeba.
- Brambory nejprve rozpulte a pak nakrájejte na plátky o síle nejvýše 1 mm. Můžete využít například struhadlo.
- Plátky brambor naskládejte na talíř potřený olejem. Brambory osolte a případně okořeňte pepřem, česnekem, paprikou či jiným kořením dle libosti.
- Brambory přikryjte pečícím papírem, vložte do mikrovlnky a tu nechte 3-4 minuty běžet na plný výkon.
Zpět na hlavní stranu blogu