Mozzarella

13. únor 2021 | 08.36 |
blog › 
Mozzarella

Obsah potraviny:

Mozzarella je sýr z točeného tvarohu, originál pochází z bůvolího mléka. Je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Její energetický obsah není vysoký, obsahuje velké množství vody a vápníku. Fosforu, soli a sodíku je zde velmi málo.

Vliv na zdraví:

Mozzarella je vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Díky nízkému obsahu soli a sodíku se pak hodí i pro dietu při vyšším krevním tlaku. Obsažené bílkoviny podporují růst svalů. Konzumace mozzarely také zvyšuje odolnost proti zubnímu kazu a snižuje riziko osteoporózy.

Praktické rady:

Využít ji můžeme do studené i teplé kuchyně. Hodí se k těstovinám na pizzu nebo je pomocí ní plněno různé maso. Uplatnění najde i v salátech. Neměla by být vystavená tepelným šokům a neměla by se podávat studená. V nálevu vydrží čerstvá asi 3–4 dny, postupně ztrácí své aroma i konzistenci. Vyndejte ji z lednice několik hodin předem. Pokud jste ji předem zapomněli zapomněli, ponořte ji zhruba na pět minut ( i s nálevem) do vody o teplotě 35 stupňů           

            mozzarella

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář