Zapékací misku (měla jsem o průměru 26 cm) vymažeme máslem. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Předem si namočíme sušené houby na cca 20 minut. Vodu z hub slijeme do velké mísy nebo talíře a tortilly v ní z obou stran namočíme.
Na rozpálenou pánev dáme nakrájenou slaninu a houby, včetně sušených a asi 5 minut je smažíme. Mírně osolíme a dáme stranou.
Teď si připravíme omáčku. V rendlíku objevíme máslo, přidáme mouku a asi minutu smícháme. Za stálého promíchávání metličkou postupně přiléváme mléko, dokud nebude omáčka hladká.
Odstavíme, přidáme špetku muškátového oříšku a mírně osolíme.
Vezmeme si zapékací misku. Na dno položíme první torttilu a přelijeme ji v tenké vrstvě omáčky, asi 1/3 ze souhrnného připraveného množství.
Položíme další torttilu, na ni rovnoměrně rozložíme připravené houby (několik si jich žádá na ozdobení).
Přelijeme další 1/3 omáčky a posypeme sýrem.
Položíme třetí torttilu, zalijeme zbylou třetinou omáčky, posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme houbami.
Pečeme do zlatova asi 20 minut na již zmíněných 180 °C. Vyndáme z trouby a podporovat ještě asi 5 minut zatáhnout.
Upečenou nakrájíme na porce a podáváme. Chutná to božsky.