Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Do skleničky nakrájejte oškrábaný zázvor na kostičky. Citrony zbavte slupky (včetně bílé části) a pokrájejte na malé kousky. Vše promíchejte a co nejvíce napěchujte do skleničky. Pak směs zalejte medem tak, aby byly zázvor i citron úplně ponořené. Hotovou směs můžete mít připravenou v lednici, vydrží až tři měsíce. Stačí pak jen dvě lžičky do hrnku, zalít vodou a léčit se. Jen si dávejte pozor, aby byl zázvor vždy ponořen ve šťávě z medu a citronu.
V asijské kuchyni se řadí mezi základní suroviny, má nenahraditelnou štiplavou chuť i vůni, není drahý a umí krásně zahřát.