Výborný dezert z broskví

6. červen 2025 | 07.51 |
blog › 
Výborný dezert z broskví

Obsahuje obrázek: Nakrájené broskve, salko, jednoduché těsto a výborný dezert je na světě - varenirecept

Čas přípravy:20 min

Čas vaření:35 min

700 ml (sklenice) nebo jiné ovocebroskve

1 konzervasalko

3 ksvejce

160 gkrystalový cukr

250 mlmléko

125 mlolej

350 gpolohrubá mouka

1 bal.prášek do pečiva

  1. Připravíme si plech o velikosti 30×20 cm, dno vymažeme máslem.
  2. Uložíme na menší kousky nakrájené broskve, které zalijeme salkem.
  3. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko a na závěr přimícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Připravené těsto nalijeme na salkem zalité broskve a dáme péct.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 35 minut – sledujeme.
  6. Po upečení necháme koláč mírně vychladnout, opatrně nožem uvolníme kraje a obrátíme. Vrch před podáváním poprášíme cukrem, kokosem a kakaem.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář