6. červen 2025 | 07.51 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Čas přípravy:20 min
Čas vaření:35 min
700 ml (sklenice) nebo jiné ovocebroskve
1 konzervasalko
3 ksvejce
160 gkrystalový cukr
250 mlmléko
125 mlolej
350 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
- Připravíme si plech o velikosti 30×20 cm, dno vymažeme máslem.
- Uložíme na menší kousky nakrájené broskve, které zalijeme salkem.
- Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko a na závěr přimícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Připravené těsto nalijeme na salkem zalité broskve a dáme péct.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 35 minut – sledujeme.
- Po upečení necháme koláč mírně vychladnout, opatrně nožem uvolníme kraje a obrátíme. Vrch před podáváním poprášíme cukrem, kokosem a kakaem.
Zpět na hlavní stranu blogu