21. prosinec 2023 | 08.38 |
Chcete si článek přečíst? Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji ), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy? Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená pro svoji jednoduchou přípravu. Chuť výborně ochuceného vepřového zapečeného se zelím potěší. Spolu s přílohovými noky dohotovenými v jedné nádobě je to výborné syté jídlo pro celou rodinu.
800 g vepřové plece (nebo krkovice)
1 hlávka zelí (menší)
150 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
vývar
2 lžičky mleté papriky
3 lžíce sádla
1 lžička kmínu
1 lžíce soli
1 lžička pepře
1 špetka chilli
2 balení chlazených gnocchi
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli, česnek a slaninu nahrubo.
Připravíme větší pekáček a maso v něm osolíme, opepříme, posypeme paprikou, chilli, kmínem a vše promícháme.
Přidáme cibuli, česnek, sádlo a podlijeme vývarem, tak do 1/3 masa. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme odkryté po dobu cca 10–15 minut.
Poté pekáček zakryjeme, teplotu v troubě snížíme na 150 °C a pečeme 1,5 hodiny.
Hlávku zelí pokrájíme na kousky a promícháme s obsahem pekáčku.
Podle potřeby dolijeme vývar (opatrně, zelí také pustí vodu) a poklademe slaninou. Pekáč přikryjeme a dáme na další hodinu do trouby.
Po této době by mělo být maso krásně měkké. Do pekáčku přidáme nevařené noky, přilijeme ještě trochu vývaru a odkryté dopečeme asi 15 minut při teplotě 220 °C.
Nakonec vše promícháme a můžeme podávat.
Zpět na hlavní stranu blogu