Dejte si ovesné vločky II

7. leden 2024 | 07.23 |
blog › 
Dejte si ovesné vločky II

Ovesné vločky vzniknou rozdrcením ovesných zrn. Jsou cenným zdrojem celé řady živin – především bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů B1 a B6, vápníku i železa. Snadno je strávíme a díky lehce rozpustné vláknině se po takovém pokrmu cítíme dlouho sytí. Kromě toho vláknina reguluje cholesterol, a tak vločky pomáhají snižovat krevní tlak. Vitaminy skupiny B zase působí blahodárně na naši nervovou soustavu.

Jablečný crumble s ovesnou posypkou

Zde se nám ovesné vločky budou hodit jako vhodnější varianta na posypku rovněž místo mouky. Navíc ale budou krásně křupat.

Ingredience:
3 velká jablka
1 hruška
1 lžíce Druid Javorového sirupu
mletá skořice
1 lžička másla
100 g ovesných vloček
100 g Mandlové mouky blanšírované 
100 g másla
100 g třtinového cukru

Postup:
Troubu vyhřejeme na 190 °C. Jablka i hrušku zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme javorový sirup, skořici a promícháme. Zapékací misky vymažeme lžičkou másla a na dno dáme směs ovoce. To posypeme drobenkou, kterou jsme připravili z másla, ovesných vloček, mandlové mouky a cukru. Pořádně podrobíme a pečeme asi 25–40 minut podle velikosti misek, dokud nebude mít crumble křupavou krustu a nebude uvnitř bublat.

Domácí zdravá granola

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář