Syrové vejce v troubě

7. únor 2024 | 07.47 |
blog › 
Syrové vejce v troubě

Do trouby dejte syrové neuvařené vejce se skořápkou. Výsledek je neskutečný

Jak správně připravit vejce?

V každé klasické anglické snídani najdete rozhodně vejce – ať vařené nebo pečené, jsou tam. Tato tradice se již hodně dávno přenesla do celého okolního světa, vždyť ranní jídlo je to zcela nejdůležitější jídlo celého dne, prospěšné a hlavně – jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Navíc z vajec můžete připravit velmi různorodá jídla.

Podělíme se s vámi o znalosti, díky kterým můžeme připravit kouzelné ranní omelety a jiné mistrovská díla, v nichž hlavní roli hrají právě vejce.

Pečící trouba místo sporáku

Abychom neměli sporák přeplněný nejrůznějšími kastroly s vejci, je možné je "uvařit" přímo v troubě na pečení. Vejce dáme do formy na pečení mufinů a vložíme do trouby, která je předehřátá na 180ºC, na 30 minut. Poté vejce z trouby vyndejte a vložte do studené vody, aby vychladly. Takto získáte desítku a možná i více vajec na jednu várku.

Efektivní servírování

Aby se vám vejce nerozteklo po celé pánvi, připravte si jedlé formičky z paprik, cibule nebo dokonce i chleba. Je to velmi chutné, efektivní a úžasně aromatické.

Láhev na pomoc

Na oddělení žloutku od bílku nám pomůže obyčejná plastová láhev. Rozbijte do misky nebo hlubokého talíře několik vajec, lehce rukou stiskněte láhev a přiložte její hrdlo k žloutku, láhev uvolněte: ona rychle vtáhne do sebe celý žloutek, ale bílek nechá v talíři nebo misce.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář