Brusinky

30. červen 2020 | 08.03 |
blog › 
Brusinky

V kyselých řídkých lesích a na pasekách lze nalézt brusinku, která je velmi podobná borůvce, ale s červenými plody. Lidé její plody využívají v kompotech, protože v této úpravě jsou mnohem chutnější než syrové. Pro zvláštní nahořklou chuť se v gurmánství využívají zejména jako příloha k divočině. Nalezneme je ale jako doplněk i u svíčkové a dalších chutných jídel.

Brusinky (klikva- americká velkoplodá brusinka) červené bobule které jsou zdrojem antioxidantů - vitaminu A, C a E, vlákniny, minerálů (železo, hořčík, vápník, fosfor, draslík)zlepšují funkci imunitního systému, zlepšují stav ústní dutiny, pomáhají při infekci močových cest, mají protizánětlivé, dezinfekční, močopudné i mírné protiprůjmové účinky. Brusinky pomáhají ke snižování hladiny krevního cukru.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář