Retro dezert

9. březen 2024 | 09.35 |
blog › 
Retro dezert

Obsahuje obrázek: Retro dezert : Jemné žloutkové řezy. Lepší nekoupíte ani v cukrárně !

Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je osvědčená a příprava dětsky snadná.

Počet porcí: na 24 – 30 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
+ doba na ztuhnutí
Pečení 0:20
Ingredience
500 g listového těsta, nejlépe pláty
NA KRÉM:
600 ml mléka
2 vanilkové cukry
2 sáčky vanilkového pudinku v prášku
80 g moučkového cukru
200 g másla
NA POLEVU A DOKONČENÍ:
4 lžíce rybízového (brusinkového) džemu
100 g cukru moučka + 1 lžíce horké vody
2 lžíce citronové šťávy + 1 lžíce rumu
PŘÍPRAVA : 
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm. Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou. Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.
2. Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem. Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém (viz Tipy & triky).
3. Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.
4. Na polevu třete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka. Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.
TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář