Sněhové pusinky trochu jinak

4. duben 2024 | 07.41 |
blog › 
Sněhové pusinky trochu jinak
  • Obsahuje obrázek:   Obsahuje obrázek:
  • 1 bílek
  • 35 g cukru moučky
  • 35 g cukru krupice

V prvním kroku si bílky vyšleháme dotuha. Není třeba se bát použít i robota, ale i s ručním mixérem dosáhnete kýžené konzistence. Jakmile je sníh na světě, přisypeme po částech cukr krupice a stále šleháme.

Jakmile je cukr zapracován, mísu vložíme nad hrnec s vroucí vodou a šleháme několik minut (záleží i na množství bílků) a přitom přisypáváme cukr moučku. Bílá bílková hmota by se měla stát krásně lesklou a samozřejmě tuhou. Jednoduše můžete tuhost vyzkoušet tak, že na talířek položíte plnou lžičku sněhu, pokud drží na místě a kraje se nerozjíždí, máte hotovo. Pokud se sníh jakkoli hne, ještě šlehejte

Troubu si rozehřejte pouze na 150 °C. Bílkový sníh přeložte do sáčku s hubičkou se širším hrotem a na plech vyložený pečicím papírem navrstvěte kolečka a špičku lehce vytáhněte, aby pusinky získaly charakteristický tvar. 

Plech pak vložte do trouby a pečte přibližně 15 minut dle velikosti pusinek, troubu v žádném případě neotvírejte, pak ji vypněte a nechte v ní pusinky zcela zchladnout. Pozor na přepečení. Správné pusinky musí zůstat krásně bíléHotové pusinky přendejte do uzavíratelné nádoby a skladujte v suchu

V žádném případě nesnižujte množství cukru v receptu. I ten je totiž klíčem ke správným pusinkám. Ostatně správná pusinka má být opravdu velmi sladká a má se úplně rozplynout na jazyku. 

Obsahuje obrázek:   Obsahuje obrázek: Meringue recipe (Heart Shaped Meringues)

Obsahuje obrázek: Mini Boccone Dolce zenobiatavares

Oiseau en meringue avec une simple douille ronde...  Obsahuje obrázek: Kekse bestellen

Obsahuje obrázek: Rhubarb Meringue Cups  Você tem coragem de comer ? 🙈😍❤️🥰☃️ Bonequinhos fofos, cheios de Nutella para festa #frozen . . . #frozen #festafrozen #festademenina...

Obsahuje obrázek:   Obsahuje obrázek: Douilles pour déco de gâteau - cuisine ALLEGRE de Christian

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář