V prvním kroku si bílky vyšleháme dotuha. Není třeba se bát použít i robota, ale i s ručním mixérem dosáhnete kýžené konzistence. Jakmile je sníh na světě, přisypeme po částech cukr krupice a stále šleháme.
Jakmile je cukr zapracován, mísu vložíme nad hrnec s vroucí vodou a šleháme několik minut (záleží i na množství bílků) a přitom přisypáváme cukr moučku. Bílá bílková hmota by se měla stát krásně lesklou a samozřejmě tuhou. Jednoduše můžete tuhost vyzkoušet tak, že na talířek položíte plnou lžičku sněhu, pokud drží na místě a kraje se nerozjíždí, máte hotovo. Pokud se sníh jakkoli hne, ještě šlehejte
Troubu si rozehřejte pouze na 150 °C. Bílkový sníh přeložte do sáčku s hubičkou se širším hrotem a na plech vyložený pečicím papírem navrstvěte kolečka a špičku lehce vytáhněte, aby pusinky získaly charakteristický tvar.
Plech pak vložte do trouby a pečte přibližně 15 minut dle velikosti pusinek, troubu v žádném případě neotvírejte, pak ji vypněte a nechte v ní pusinky zcela zchladnout. Pozor na přepečení. Správné pusinky musí zůstat krásně bílé. Hotové pusinky přendejte do uzavíratelné nádoby a skladujte v suchu.
V žádném případě nesnižujte množství cukru v receptu. I ten je totiž klíčem ke správným pusinkám. Ostatně správná pusinka má být opravdu velmi sladká a má se úplně rozplynout na jazyku.