Bambory s vejci v hořčičné omáčce

27. květen 2024 | 08.10 |
blog › 
Bambory s vejci v hořčičné omáčce

Brambory s vejci v hořčičné omáčce

Suroviny

Menší porce 5 porcí Větší porce

500 g  brambor

4-5  vajec uvařených natvrdo

1  cibule

2 lžíce  másla

2  vrchovaté lžíce hladké mouky

2 lžíce  hrubozrnné hořčice

1 lžička  pikantní hořčice

500-600 ml  zeleninového vývaru

100 ml  smetany

sůl

pepř

cukr

Nutriční hodnoty

Energie 5 588 kJ / 1 335 kcal
Bílkoviny 55,15 g
Tuky 72,69 g
Vláknina 16,97 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 1,01 g
Sůl 2,25 g
Sacharidy 107,88 g

Postup přípravy

  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce s plnou lžící soli domukka.
  2. Mezitím drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle.
  3. Přidáme mouku po orestování za stálého míchání a přilijeme vývar.
  4. Přidáme hořčice a sůl. Omáčku vaříme s občasným mícháním cca 20 minut.
  5. Přidáme smetanu a je-li omáčka hustá, zředíme ji vývarem nebo troškou mléka. Dochutíme pepřem a cukrem.
  6. Měkké brambory oloupeme a vidličkou rozdělíme na větší kousky. Na talíře rozdělíme brambory, oloupaná a na větší kousky nakrájená vejce. Zalijeme horkou omáčkou a můžeme podávat.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář