28. květen 2024 | 08.16 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

SUROVINY
cca 600 gčerstvého listového těsta
800 mlmléka
2 bal.vanilkové pudinkové prášky
3 lžícekrystalu
1 sklenicezavařených broskví (na silnější plátky)
1/2 balíčkudětských kulatých piškotůroz
šlehané vejce na potření
POSTUP PŘĺPRAVY
- Broskve scedíme a nakrájíme na silnější plátky.
- Těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme na velikost menšího plechu + počítáme i něco na okraje (já mám 32x22cm vnitřní rozměr) nebo použijeme jako já již rozválené.
- Jednu placku položíme na dno plechu, vystlaného pečícím papírem (papír zmuchláme, namočíme, vyždímeme a rozprostřeme do plechu). Dno propícháme vidličkou, vyskládáme hustě piškotky, zalijeme pudinkem, do kterého zamačkáme ovoce, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a vše zakryjeme druhým plátem těsta, který jsme také předem propíchali vidličkou. okraje dobře přimáčkneme a vložíme do rozehřáté trouby.
- Pečeme cca 25 minut na 200 stupňů.
- Poté necháme vychladnout a uložíme přes noc do ledničky rozležet.
Zpět na hlavní stranu blogu