Mandarinkové řezy

6. červen 2024 | 08.08 |
blog › 
Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy se zakysanou smetanou

Těsto:

200 g moučkového cukru
4 ks žloutky
100 ml oleje
100 ml mléka
200 g polohrubé mouky
4 ks bílky

Nádivka:

250 ml šlehačka
1 bal. ztužovač šlehačky
500 ml pochoutkové zakysané smetany
2 bal. vanilkový cukry
3 konzervy mandarinky případně kiwi nebo jahody

Z, ele:

500 ml vody /pokud máme doplníme šťávu z ovoce/
1 ks šuměnka PIMA nebo TANG /ne jiné/
1 bal. pudink vanilkový nebo Zlatý klas
100 g krystalového cukru

  1. Nejdříve si uděláme želé, jako klasický pudink, aby nám vychladlo. Je třeba ho sem tam promíchat, aby se neudělaly bulky.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, během přidání oleje a mléka. Nakonec vařečkou zamícháme mouku a tuhý sníh z bílků.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný velký velký plech a upečeme při 180 stupních.
  4. Ze smetany ztužovače utřeme šlehačku a přimícháme k ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry. Na vychladlé těsto natřeme smetanovou náplň naskládáme ovoce a polijeme vlažným želé a jemně uhladíme.
  5. Zákusek požaduje ztuhnout, nejlépe přes noc v chladničce a krájíme mokrým nožem. Dobrou chuť!

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář