6. červen 2024 | 08.08 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Těsto:
200 g moučkového cukru
4 ks žloutky
100 ml oleje
100 ml mléka
200 g polohrubé mouky
4 ks bílky
Nádivka:
250 ml šlehačka
1 bal. ztužovač šlehačky
500 ml pochoutkové zakysané smetany
2 bal. vanilkový cukry
3 konzervy mandarinky případně kiwi nebo jahody
Z, ele:
500 ml vody /pokud máme doplníme šťávu z ovoce/
1 ks šuměnka PIMA nebo TANG /ne jiné/
1 bal. pudink vanilkový nebo Zlatý klas
100 g krystalového cukru
- Nejdříve si uděláme želé, jako klasický pudink, aby nám vychladlo. Je třeba ho sem tam promíchat, aby se neudělaly bulky.
- Žloutky utřeme s cukrem do pěny, během přidání oleje a mléka. Nakonec vařečkou zamícháme mouku a tuhý sníh z bílků.
- Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný velký velký plech a upečeme při 180 stupních.
- Ze smetany ztužovače utřeme šlehačku a přimícháme k ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry. Na vychladlé těsto natřeme smetanovou náplň naskládáme ovoce a polijeme vlažným želé a jemně uhladíme.
- Zákusek požaduje ztuhnout, nejlépe přes noc v chladničce a krájíme mokrým nožem. Dobrou chuť!
Zpět na hlavní stranu blogu