19. červen 2024 | 08.10 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Budete potřebovat
- Široké rýžové nudle
- Směs zeleniny ( např. pórek, mrkev, jarní cibulka, bambusové výhonky, hrášek, salát, fazolové lusky)
- arašídy nebo kešu
- kokosový olej (nebo jiný)
- kari koření (nebo pastu)
- kokosové mléko
- na ozdobu čerstvý koriandr (nebo petržel, pažitku atd.)
Kdo chce, může zeleninu doplnit o bílkovinu v podobě orestovaného masa, ryb, tofu, krevet nebo vejce.

Postup
- Jako první dám na pár minut namočit do studené vody rýžové nudle.
- Mezitím na pánvi na sucho orestuji nesolené a nepražené arašídy. Na 1 porci asi 1 lžíci. Dám je z pánve pryč.
- Na té samé pánvi na oleji zprudka orestuji zeleninu, aby zůstala křupavá. Ochutím kari kořením, případně kari pastou, zaliju kokosovým mlékem a krátce společně prohřeji. Někdy přidám i trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru nebo chilli navíc.
- Nudle vložím do vroucí vody a podle návodu asi 3 minuty povařím. Je potřeba si udělat zkušenost a hlídat je, aby se nerozvařily. Nudle scedím přes sítko a propláchnu studenou vodou.
- Nudle přihodím do pánve, opatrně promíchám s omáčkou a opraženými arašídy. Chuť skvěle doplní čerstvý koriandr.
Rychlé, jednoduché, výborné!
15.03.2019 Kamila Metzová
Výhodou rýžových nudlí je blesková rychlost jejich přípravy. Smíchat je s orestovanou zeleninou ochucenou kari a kokosovým mlékem je výborný, osvědčený a jednoduchý recept.
Zpět na hlavní stranu blogu