14. červenec 2024 | 07.30 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Těsto:
6 ksvejce
300 gmoučkový cukr
150 mlolej
150 mlmléko
300 gpolohrubá mouka
1 ksprášek do pečiva
Krém:
2 ksprášková šlehačka
2 ksvanilkový cukr
3 bal.zakysaná smetany
6 lžicmoučkový cukr
4-5 kskiwi
Poleva:
500 mlvoda
1 bal.práškový džus s příchutí kiwi
1 bal.zlatý klas
-
Těsto:
Vajíčka vyšleháme s cukrem, postupně přidáme olej, mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do zlatohněda. Teplotě 180 st. asi 20 minut.
-
Vychladlé vyklopím na čistou utěrku opatrně stáhnu papír a těsto vrátím opačnou stranou na plech.
-
Krém:
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Přidáme zakysanou smetanu a moučkový cukr. Smetanovou masu dobře vymícháme a namažeme na těsto.
-
Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která poklademe na krémovém vrstvu. Nechám ztuhnout.
-
Poleva:
V 300 ml vody rozpustíme práškový džus a dám vařit. Do horké směsi vleji 200 ml vody s rozmíchaným zlatým klasem. Za stálého míchání vařím do zhoustnutí. Teplou polevu rozmažu po vrchu koláče.
-
Zákusek dám do chladu a nechám 12 hodin odležet. Pak nakrájíme na stejné kostky.
Zpět na hlavní stranu blogu