13. srpen 2024 | 07.29 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

- půl lžičky římského kmínu
- půl lžičky uzené papriky
- špetku sušeného koriandru
- špetku sušeného česneku
- trochu soli
- pár kapek citronové šťávy
- trochu oleje
- Cizrnu jsem slila a nasypala do misky.
- Na ní jsem nasypala všechno koření, přidala sůl, citronovou šťávu a trošku oleje a vše jsem společně promíchala, aby se chutě propojily.
- Takto připravenou cizrnu jsem nasypala na plech vyložený pečícím papírem a dala jí péct do trouby předehřáté na 220°C na 30 minut nebo do té doby, než začala být cizrna křupavá. Během pečení je třeba ji občas promíchat.
- Hotovou cizrnu jsem nechala vychladnout.
Dnešní recept není nic speciálního, ale upečená a okořeněná cizrna je vynikající a taky asi zdravější variantou než jsou třeba brambůrky.
ZDROJ: S vášní pro jídlo
Zpět na hlavní stranu blogu