Cuketové špízy

8. září 2024 | 08.12 |
blog › 
Cuketové špízy

Obsahuje obrázek: Desetiminutová večeře z jednoho plechu: Plněné cuketové špízy. Chutnají božsky

Už jste někdy ochutnali italské cuketové špízy? Pokud ne, pak je na čase to změnit. Tady je recept.

Ještě než začnete s vařením, měli byste vědět, že cuketa je velmi zdravá. Obsahuje vitaminy A, B a C. Najdete v ní i spoustu minerálů, které váš organismus zoufale potřebuje. Třeba hořčík, draslík, železo nebo vápník. Cuketa je nízkokalorická, takže si ji zamilujete, pokud toužíte po štíhlé linii a nechcete přitom jíst porce jak vrabčák. Navíc je variabilní a můžete z ní připravit placky, chléb, řízky, ragů, zapečený pokrm nebo veganské špagety.

Cukety neloupejte. Jen je omyjte a pomocí škrabky na brambory "naplátkujte". Cuketové kousky položte na větší tác vyložený pečicím papírem a zlehka pokapejte olivovým olejem. Tuk prsty rozprostřete po povrchu zeleniny, aby byl všude rovnoměrně.

Na cukety navrstvěte další plátky a vše zopakujte. Pokračujte do doby, než je tác plný. Do misky se strouhankou přidejte strouhaný tvrdý sýr a nasekanou bazalku. V připravené strouhankové drti obalte postupně všechny cuketové plátky.

Na obalený plátek cukety dejte trochu šunky a na ní kousek sýru. Cuketový plátek zaviňte do závitku a připevněte špejlí. Postupně jeden za druhým napichujte další závitky, až je špíz plný. Hotové špízy položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 200 °C asi 20 – 25 minut. Hotové špízy servírujte třeba jako chuťovku k vínu. Určitě budou mít velký úspěch!

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář