10. září 2024 | 07.34 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4

Rozdáváte přebytek cuket na potkání, protože už nevíte, co s nimi? Tak už to nedělejte. Cuketu totiž můžete snadno usušit a připravit z ní skvělou zdravou mouku. K čemu se cuketová mouka především využívá?
Pokud už si nevíte rady, co z cuket připravit, máme pro vás skvělý tip, kterým je cuketová mouka. Je perfektní k zahušťování různých polévek, omáček či směsí, a tak můžete dát sbohem klasické bílé mouce a nahradit ji touto zdravější, která vám dodá i nějaké ty vitamíny navíc.
Cuketová mouka krok za krokem
Díky jednoduchému návodu zvládnou cuketovou mouku připravit i začátečníci.
- Připravte si plechy a vyložte je pečicím papírem.
- Cukety omyjte, dobře osušte a nakrájejte na cca 4mm kolečka.
- Takto nachystaná kolečka cukety vyskládejte na připravené plechy.
- Sušte (klidně několik plechů) v horkovzdušné troubě na 50–55 °C.
- POZOR! Troubu nechte mírně otevřenou (třeba pomocí vařečky).
- Sušte dosucha. Cuketa se musí drobit, nesmí být ohebná.
- Takto vysušené plátky pak rozmixujte na prášek.
- Skladujte v dobře těsnící uzavíratelné sklenici.
Zpět na hlavní stranu blogu