Celá tisíciletí tvoří nedílnou součást středomořské stravy a díky svému blahodárnému vlivu na lidské zdraví, především na srdce, má v této oblasti, a nejen tam, velmi dobrou pověst.
Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších rostlinných zdrojů živin. Společně s para ořechy má nejvyšší obsah kalorií (642 kcal/100 g), protože obsahuje
Fazole mungo pocházejí z Indie, kde jsou velmi oblíbené. U nás nacháejí oblibu především pro jejich výživovou hodnotu. Ve zdravých výživách a některých supermarketech je můžete zakoupit ve formě klíčkůdelikátní chuti.
Proč jíst mungo fazole
Fazole mungo jsou zdrojem
Květy lípy patří k základním přírodním lékům. Neměly by proto chybět v žádné domácí lékárničce.
Lípa byla využívána v léčitelství již od pradávných dob. Už řečtí a římští lékaři v antických časech doporučovali její kůru a květ jako lék proti mnoha více či méně závažným neduhům. I dnes by měla být povinnou součástí
Hledáte něco originálního, dobrého a křupavého? Zkuste chipsy připravené z hrachové mouky ochucené semínky
Na trhu je několik druhů
Třapatka nachováje vytrvalá až 1 metr vysoká bylina. Lodyhu má přímou a drsnatě chlupatou. Řapíkaté listy jsou kopinatě vejčité, drsnatě chlupaté a na okraji pilovité. Jednotlivé květní úbory jsou na koncích lodyh. Jsou složeny z jazykových, nachových květů okrajových a z trubkovitých hnědých květů umístěných na květním lůžku. Střední
Už ve starém Řecku byly léčebné účinky třezalky tečkované známé. Díky obsahu červeného barviva se stala mýtickou až kouzelnou rostlinou pomáhající proti stresu i nespavosti
V minulosti se
Název meloun pochází z řečtiny a znamená "velké jablko". I přes neznalost tohoto překladu v nás meloun evokuje, že je ovoce. A myslím, že při zamyšlení bychom meloun ovocem i shledali (už jen proto, že s ním jako s ovocem zacházíme), přesto tomu tak není. Meloun se řadí do plodové zeleniny do čeledi tykvovitých. Pro srovnání stejně jako okurky nebo tykve.
Vodní meloun