Podle odborníků je syrové, anebo i kysané zelí jednou z nejzdravějších potravin. Kysané zelí je mimořádně vhodné pro každého: zdravé či nemocné lidi anebo i jako součást diety.
Málokomu je známo, že zelí je nejdéle pěstovaná zelenina – pěstuje se už více než 4 tisíce let. Jeho pravlastí je západní pobřeží Středozemního
Tempeh je tradiční potravinou pocházející z oblasti Indonésie, hlavně ostrova Jáva, proto se mu říká i javánské maso. Vyrábí se procesem fermentace ze sójových bobů.
Včelí med je nejpřirozenější sladidlo, které lidstvo využívá tisíce let. Má i mnohé léčivé účinky.
Alternativní medicína
Jablka a jejich přínos pro náš organismus
Jablek u nás bylo vždycky hodně, proto mohou být pro někoho poměrně všední. Ale nepodceňujme je. Mají totiž poměrně málo kalorií a naopak obsahují mnoho vitaminů (A, B, C, E), minerálů (např. vápník, železo, hořčík, draslík) a dalších cenných výživných látek (např. antioxidanty, vlákninu).
Yzop lékařský (Hyssopus officinalis L.) je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Jsou to polokeře 20 - 60 cm vysoké, s hlubokým kořenem, s vystoupavými až poléhavými větvemi, krytými matně hnědou, šupinovitě se odlučující borkou, bylinné větve jsou víceméně přímé. Listy jsou skoro přisedlé, podlouhlé, kopinaté až čárkovitě kopinaté,
Trendem dnešní doby je zdravá strava. Nechejte se inspirovat, jak vytvořit zeleninové a ovocné menu
Celá tisíciletí tvoří nedílnou součást středomořské stravy a díky svému blahodárnému vlivu na lidské zdraví, především na srdce, má v této oblasti, a nejen tam, velmi dobrou pověst.
Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších rostlinných zdrojů živin. Společně s para ořechy má nejvyšší obsah kalorií (642 kcal/100 g), protože obsahuje
Fazole mungo pocházejí z Indie, kde jsou velmi oblíbené. U nás nacháejí oblibu především pro jejich výživovou hodnotu. Ve zdravých výživách a některých supermarketech je můžete zakoupit ve formě klíčkůdelikátní chuti.
Proč jíst mungo fazole
Fazole mungo jsou zdrojem
Květy lípy patří k základním přírodním lékům. Neměly by proto chybět v žádné domácí lékárničce.
Lípa byla využívána v léčitelství již od pradávných dob. Už řečtí a římští lékaři v antických časech doporučovali její kůru a květ jako lék proti mnoha více či méně závažným neduhům. I dnes by měla být povinnou součástí