Ostružiny patří do české kuchyně od dávných dob. Kromě konzumace v čerstvém stavu se využívají pro přípravu zavařenin, kompotů, džemů, šťáv, sirupů, lze z nich vyrábět ovocná vína, likéry a výborné pálenky. Ostružina roste po celém světě, mimo Antarktidy, a to ve více než 1500 ti druzích. Jen u
Posnídejte zdravou, doma vyrobenou granolu s jogurtem, rostlinným mlékem a sezonním ovocem z vaší zahrádky. Je plná vlákniny, zdravých tuků, proteinu a sacharidů. Oříšková, ovocná nebo čokoládová. Která bude ta vaše?
Servírování
S takovou inspirací nás nezaskočí žádná návštěva! Dopřát krásně servírvané mňámky můžeme dopřát rodině i častěji...
Česnek
Plody maliníku obsahují
Léto přímo vybízí k setkání s přáteli a rodinou. Využijte vlstní fantzii i dnešní inspiraci a připravte
Už kolem sedmi tisíc let je kukuřice nerozlučnou "společnicí” lidí žijících na americkém kontinentu a byla hlavní potravinou prakticky všech známých indiánských kultur. Staří Mayové dokonce věřili, že první člověk byl stvořen z kukuřičných zrn rozemletých na kaši. My prý za kukuřici vděčíme Romům, kteří ji dovezli z turecké a balkánské
Hrušky jsou zdravým ovocem, které chutná. Jedná se o